Projektleder-hvad-for-noget?
”Øh guys, ikke for at stresse eller noget, men der er 1 time og 13 minutter til, at vi skal aflevere hele projektplanen,” siger Johannes pludseligt, mens hans tømmer sit kakaokrus for den sidste alt for søde bund-slat.
For en kort stund får jeg en god undskyldning for med god samvittighed at fjerne fokus fra interessentana-lysen og grine lidt af Johannes sammen med de andre. For hvad er bedre til at bryde en stresset situation end et godt grin?
Projektleder-hvad-for-noget?
På Brejning Efterskole tager vi en såkaldt projektlederuddannelse. Den er certificeret, og vi får et formelt bevis, som vi kan blære os med resten af livet og skrive på CV’et. Det forudsætter dog, at vi består eksamen, som vi har været i gang med den seneste uge. Den vi nu har 1 time og 13 minutter tilbage af, inden vores forskellige projektgrupper skal aflevere vores samlede projektplan.
Projektleder på papiret og i virkeligheden
Vi bliver altså ikke kun knivskarpe til at bruge de konkrete projektværktøjer som interessenanalyse og kommunikationsplan. Vi får også et kursusbevis til sommer, der dokumenterer, at vi helt officielt er projekt-ledere.
I løbet af skoleåret har vi – eleverne – stået for de største af skolens projekter. Det er projekter som ud-landsturen, Efterskolernes Dag og renovering af de gamle bygninger på Vandværksvej.
På den måde er vi ikke blevet projektledere ved at læse os til det gennem timer timer og lektier. Det har i stedet været via ”learning by doing”, ansvar og deadlines, at vi har lært projektværktøjerne at kende før eksamen.