Jagten på Jaka’en
Lærernes vision var, at vi skulle spise vegetarisk, altså samle rødder, blade, svampe, knopper og andre kedelige ting. For vi havde ikke jagttilladelse til at nedlægge vildt. Vi var dog fire drenge, der ikke lod os spise af med kaninføde. Så vi gik andre veje for at overleve i den danske vildmark
Jakakød = Amenammenam
Vi, de kød-elskende drengerøve, fandt straks diverse knive, økser, spyd og fælder frem til jagten. Vi skulle jage et helt specielt dyr, nemlig den vildtlevende Jaka-bov. Her, først på foråret, er den i brunst og derfor enormt aggressiv, men svær at finde. Så vi måtte bruge al vores menneskelige snilde, for at spore den og nedlægge den. Vi kæmpede os gennem junglen, fulgte de brandvarme spor af Jaka’en. Det gik over stok og sten og vi var tæt på den! Vi var vilde og blodige i øjnene og vores tænder gnistrede af ophidselse!
Jaka-smoothie?!
Efter en blodig, voldsom og spændende jagt havde vi nedlagt 2 Jaka’er, som blot skulle sprættes op og tilberedes på bål. Vi ville lave en 3-retters menu af vildtet:
- Til forret: Blancherede Jaka-skiver i birkesaft (frisk-tappet fra træerne selvfølgelig).
- Til hovedret: Hel Jaka kogt i havvand med dunhammerskud.
- Til dessert: Lækker Jaka-smoothie.
Når drenge bliver til mænd
Denne dag vil vi altid huske, for det giver en adrenalinindsprøjtning at nedlægge sin egen mad og tilberede den i naturen. Alene det at stå ansigt til ansigt med en stor brunstig Jaka, kun bevæbnet med en kniv, er en ting der gør drenge til mænd.