Hårnet, hygge og hårdt arbejde
Når du er køkkenet, så er du der fra 8 til 14 og fra 17 til 20 hver dag i en hel uge. Det er nogle lange dage, og du er godt brugt, når du endelig får fri. Men samtidig har du også følelsen af at have præsteret noget. Om det så bare har været at stege 120 koteletter eller at have skrællet 5 kg gulerødder, så føler du, når du falder sammen på din seng sent om aftenen, at denne dag har der været mening med.
Tre hovedopgaver i køkkenet
Hver dag er du på en ”station” – fx bagning, det kolde, eller det varme. Og hvis du er i bageafdelingen, så bager du altså 4 x 120 boller i løbet af en formiddag. Hvis du er i det varme, så forbereder du alt det varme mad til middag – for på Brejning får vi varm mad til frokost. Hvis du er i det kolde, så klargør du alle de lækre pålægsfade og tilbehøret til aftensmaden, som hovedsageligt består af rugbrød og en lun ret. Du får prøvet alle stationerne i løbet af ugen, så hver eneste dag er forskellig.
“Kærlige” køkkenkommentarer
Jeg tror aldrig, at jeg har fået så mange komplimenter og hørt så mange dårlige jokes, som jeg fik og hørte den uge, hvor jeg var på køkkenholdet.
”Emilie, dit køkkentøj er nu engang pænere end dit normale tøj”
”Det der hårnet klæder dig altså!”
”Køkkenet? Så har du da endelig fundet din plads”
Og det var bare noget af det, som jeg hørte fra de andre elever på skolen. Men med disse kommentarer menes intet ondt, for de kommer fra personer, som du ved, kan lide dig.
Win/win på vennesiden
Jeg var så heldig at være i køkkenet i en af de første uger af skoleåret, så fik jeg snakket med nogle nye venner, som det aldrig ville have faldet mig ind at tale med, hvis jeg ikke lige var havnet i køkkenet med dem i samme uge. Og hvis jeg var havnet i køkkenet senere på året, så ville jeg bare have fået en masse god kvalitetstid med mine venner. Så en win/win situation er det at være i køkkenet, ligegyldigt hvornår du er der.
Et småtrist farvel til køkkent
Selvom du fredag eftermiddag er lykkelig over, at du er færdig med opvask og borddækning i lang tid, så er det også med en smule tristhed i sindet, at du vender tilbage til den normale hverdag. For jeg nød at være i køkkenet, jeg nød at snakke med de søde køkkendamer om alt mellem himmel og jord. Men mest af alt så nød jeg det nødvendige afbræk fra den ellers lidt stressende tid.