Efterskolernes Dag 2020

Vi er desværre nødt til at aflyse den fysiske del af Efterskolernes Dag som følge af smittetrykket pt. Vi vil gerne passe på jer og på vores elever, derfor kan vi ikke samle mange mennesker på samme dag lige nu.

Vi vil dog meget gerne vise jer skolen en anden dag. Når vi spreder besøgene ud over længere tid, kan vi også passe bedre på hinanden. Derfor er I meget velkomne til at booke en rundvisning på vores hjemmeside her, så I kan opleve Brejning Efterskole tæt på.

Vi glæder os til at tage imod jer.

4 hurtige om Efterskolernes Dag

 1. Der er ingen tilmelding.
 2. Der er rundvisninger, aktiviteter og tid til personlige samtaler med vores elever, lærere og forstander.
 3. Det er altid gratis. Vi sørger for lidt mad og drikke for at holde energien oppe.
 4. På Brejning Efterskole står eleverne selv for at planlægge og styre dagen. Lyder det spøjst? Så læs mere her.

Mærk efter
– Sådan vælger du den rigtige efterskole

Der er ca. 240 efterskoler i Danmark – hver med et virvar af valgfag og linjer. Der er ikke noget at sige til, at det kan være svært at vælge, hvor netop DU vil bruge DIT efterskoleår. Valget er afgørende.

På Efterskolernes Dag hører I selvfølgelig mere om undervisningen, linjefagene og hverdagen. Men I får også en unik chance for at opleve, hvordan det egentlig er bo, leve og lære på vores skole. Tag jer gerne tid til at gå rundt og mærke stemningen. Tag en løs snak med vores nuværende elever og udnyt dagen til at blive sikker på mavefornemmelsen.

På Brejning Efterskole er man i kontaktgrupper

4 råd fra tidligere elever om at vælge efterskole:

 1. Gå benhårdt efter det, du vil og dine interesser. Det er et specielt fællesskab, der opstår, når du er sammen med så mange jævnaldrende, der interesserer sig for det samme som dig.
 2. Vær ikke bange for afstanden, hvis efterskolen ligger langt væk hjemmefra. Du skal nok ende med at nyde at køre med DSB.
 3. Kom ud og mærk stedet og stemningen. Det er ikke de nyeste bygninger og den flotteste hjemmeside, der betyder noget. Det er følelsen af at være der.
 4. Bland dig med de nuværende elever. Stil spørgsmål. Mange spørgsmål. Smuglyt til, hvordan eleverne har det sammen. Det er den bedste indikator på, hvordan fællesskabet er på stedet.

Forvent det uventede

– Hvad kommer der til at ske på Efterskolernes Dag?

Det er der ikke nogen, der helt ved endnu. På Brejning Efterskole står eleverne selv for at planlægge dagen – som led i deres projektlederuddannelse. De har nedsat en styregruppe, valgt to projektledere og bliver inden dagen introduceret til en række effektive projektstyringsværktøjer.

Vi lærere og voksne på skolen lægger trygt dagen over i elevernes hænder og stiller os på sidelinjen. Ikke bare fordi det plejer at gå godt, men fordi det bliver en langt bedre dag, når eleverne lægger sig i selen, tager styringen og selv viser skolen frem, som de kender og holder af den. I ugerne op til Efterskolernes Dag har der været gang i de store planer. Eleverne brygger på deres bedste idéer og lægger nøje planer for at realisere dem.

På dagen gør de ideer til virkelighed og tager materialelister og ansvarsfordelinger i spil for, at I kan tage hjem med større afklaring, end da I kom.

Som gæst får I en dag, der ikke er lavet efter den samme opskrift hvert år, men er et personligt visitkort direkte fra vores elever. Og I får et førstehåndsindtryk af projektlederuddannelsen på Brejning Efterskole.

Læs mere om projektlederuddannelsen, og se hvordan det går til, når eleverne arrangerer Efterskolernes dag.

Når det er sagt, så garanterer vi dog, at der vil være følgende på Efterskolernes Dag:

 • Rundvisninger med eleverne – Få et personligt indblik i efterskolelivet.
 • Samtaler med lærerne – en rundvisning i skolens undervisning og tilgang.
 • Mulighed for at tale med kontoret og vores forstander — der er plads til alle spørgsmål fra det lavpraktiske til de overordnede og det økonomiske.

Livet på skolen
– Brejning i en nøddeskal

Vi er en efterskole med fokus på natur- og friluftsliv. Vi er omkranset af fjord og skov. Det er den flotteste kulisse til et efterskoleår. Hos os kan du tage en certificeret projektlederuddannelse og lave store, små, sjove og ægte projekter. Du får plads og hjælp til at navigere i dit eget liv, og du kommer til at tage ansvar for fællesskabet. Vi arbejder hver dag for at skabe de bedste rammer, der kan (ud)danne glade og initiativrige unge.

4 tons og tummel

Tid til jeres spørgsmål

På Efterskolernes Dag møder I alle de mennesker, der gør skolen levende. Fra elev til forstander tager vi os tid til at besvare jeres spørgsmål med grundige og bundærlige svar. Dukker der efterfølgende et nyt spørgsmål op, kan I altid få fat på os igen. Men I skal ikke holde jer tilbage på dagen. Når det drejer sig om, hvorvidt du vil bruge et helt år sammen med os, er alle spørgsmål gode spørgsmål

Rundvisninger med eleverne

Vores nuværende elever står klar til at vise jer rundt på skolens faciliteter og give et ærligt indblik i, hvordan livet på efterskole er. Der er gode fortællinger og oprigtig snak i vente om alt det, du kan glæde dig til og de ting, du ikke skal være nervøs for.

Kan I ikke vente til Efterskolernes dag? Så book en rundvisning nu.

Personlige samtaler
med lærerne

Vores lærere er så at sige til fri afbenyttelse hele dagen. De står klar til en snak med dig og dine forældre. De kan gøre jer klogere på skolens regler og rytme i dagligdagen, individuel elevstøtte, prøvefagene og den boglige undervisning, udlandstur samt de store projekter i løbet af året.

Er I nysgerrige på en bestemt linje eller et valgfag, sørger vi for at finde den lærer, der kan give jer de bedste svar.

Se vores medarbejderstab, og læs, hvorfor vi hver især arbejder på Brejning Efterskole.

 

Spørgsmål til administrationen

Bank på kontoret eller fang vores forstander ude blandt eleverne. Hør mere om skolens værdigrundlag, DNA og ambitioner for de unge og få svar på spørgsmål som:

 • Hvad koster efterskole, og hvilken økonomisk støtte kan jeg forvente?
 • Hvordan fungerer indmeldelse, og hvornår begynder skoleåret?
 • Er der venteliste, og hvornår bør vi skrives op? Har I allerede spørgsmål, er vi altid indenfor rækkevidde og hører meget gerne fra jer.

Oplev linjer og valgfag på efterskolernes dag

– Gå på opdagelse i dine interesser

Linjefag

I løbet af Efterskolernes Dag vil I blive præsenteret for vores fem spændende linjer: outdoor, adventure, wellness, og innovation og gourmet. Som elev vælger du ét linjefag, som du har hele året. Det er din mulighed for at dykke ned i det, du synes er spændende og udforske nye afkroge af dine interesser. Spørg endelig ind til alle detaljerne, når I taler med vores lærere og elever.

Valgfag

Du kan prøvekøre nye interesser og kaste dig ud i nye udfordringer. I løbet af dit efterskoleår får du mulighed for at vælge op til 8 forskellige valgfag. På Brejning Efterskole tilbyder vi en bred vifte af valgfag, som spænder fra “tons & tummel” til “tanke i naturen”. Hvert år tilpasser vi udvalget, så fagene fortsat er aktuelle. Det kan være, at du finder et skjult talent. Har du en passion med hjemmefra, finder du måske en ny kilde af inspiration. Valg(fag)et er dit.

2 udevikling

12 klatring

Hvad hvis vi ikke kan komme til Efterskolernes Dag?

Døren står åben på Møllegårdsvej 1 i Brejning, og I er altid velkomne. Der er desuden mange muligheder for at besøge os ud over Efterskolernes Dag.

Efterskolernes aften
Vi får et par tidligere elever på besøg, som ser tilbage på deres bedste oplevelser, og hvad de har fået med fra året på skolen.

Vores nuværende elever tager jer med ind i dagligdagen og fortæller, hvad der overraskede dem, og hvorfor de valgte Brejning Efterskole.

Vores forstander – Lone Frankel Goul – fortæller om ægte ansvar og friluftslivets rolle i hverdagen.

Informationsaftener på Brejning
Året rundt holder vi en række informationsaftener på Brejning og i flere af landets byer. Det er aftener med jeres gode spørgsmål i centrum. Vi kaster lys på hverdagen, på efterskolelivets meningsfulde udfordringer og glæder – og på skolens grundlag, pædagogik og ambitioner.

På vores facebookside annoncerer vi løbende, når nye informationsaftener er lagt i kalenderen.

BE Camp
Er du mellem 10 og 14 år?
Så kan du i sommerferien afprøve, hvordan det føles at gå på efterskole. BE Camp er en uge med valgfag, efterskoleaktiviteter, køkkentjans og helt sikkert en ny ven eller to eller tre.

Rundvisninger
I har altid mulighed for at svinge forbi skolen og blive vist rundt af vores nuværende elever. På en rundvisning på en hverdag kommer I til at opleve skolens hverdagsstemning, og I vil få en snak med en af vores lærere eller forstanderen.